Akte van opsporingsbevoegdheid boa nu digitaal aan te vragen

Akte van opsporingsbevoegdheid boa nu digitaal aan te vragen

Een (verlenging van een) akte van opsporingsbevoegdheid voor een individuele boa is sinds 21 september digitaal aan te vragen bij Justis. Ook kunt u digitaal een aanvraag doen om een bestaande akte te laten wijzigen, een nieuw legitimatiebewijs aanvragen of een verzoek doen voor intrekking van een akte. Met de nieuwe online mogelijkheid gaat het indienen van een aanvraag sneller en makkelijker.

De digitale aanvraag kan alleen worden ingediend als u eHerkenning met beveiligingsniveau 1 heeft. Het welkomscherm van het digitale aanvraagformulier vraagt u de benodigde bijlagen digitaal bij te voegen. Die heeft u nodig op het moment dat u de aanvraag start. Welke documenten dat zijn, hangt af van het type aanvraag. Kijk voor meer informatie op deze pagina. U start de digitale aanvraag door in te loggen.

  • Log hier in voor een aanvraag voor een boa die valt onder een categoriaal besluit.
  • Log hier in voor een aanvraag voor een boa die niet valt onder een categoriaal besluit.
    In enkele stappen rondt u de aanvraag af.

U krijgt hierna een no reply-bericht van Justis. Dit is een bevestiging dat uw digitale aanvraag naar Justis is verzonden. Na een eerste beoordeling ontvangt u van Justis per e-mail bericht over de verdere procedure.

Papieren aanvraag

Het blijft mogelijk om een aanvraag in te dienen op papier en die per post te versturen. Op Justis.nl is het aanvraagformulier te downloaden.

Meer weten?

Justis is iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 via 088-9982288. U kunt uw vraag ook via het contactformulier stellen.