VOG

Nieuw eHerkenningsniveau voor digitale VOG-aanvraag vanaf 1 juli a.s.

Op 1 juli 2021 vervalt het betrouwbaarheidsniveau eHerkenning 1 (EH1). Vanaf deze datum heeft u als werkgever/organisatie eHerkenning 2+ (EH2+) nodig om via MijnJustis een digitale VOG-aanvraag klaar te zetten voor uw medewerkers.

Een verhoging van uw bestaande eHerkenningsniveau regelt u via uw eHerkenningsleverancier. De leverancier brengt in kaart welke acties u moet ondernemen en wat de kosten zijn voor het hogere niveau. Tot en met 30 juni kunt u nog inloggen op MijnJustis via EH1. Heeft u recent een hoger eHerkenningsniveau aangeschaft, of bent u van plan dit op korte termijn te doen? Ook met dit hogere niveau kunt u inloggen op het bestaande VOG-aanvraagformulier voor werkgevers.

Gratis VOG voor vrijwilligers

Maakt uw organisatie gebruik van de regeling gratis VOG voor vrijwilligers? Ook dan heeft u vanaf 1 juli EH2+ nodig om digitale VOG-aanvragen klaar te kunnen zetten. Vraag tijdig een verhoging aan en houdt er rekening mee dat u voor EH2+ een machtiging moet aanvragen.

Meer weten

Voor meer informatie over de stopzetting van EH1 en de nieuwe eHerkenningsniveaus van Justis kunt u terecht op www.justis.nl/eherkenning.

Veelgestelde vragen