Garantstelling Curatoren nu digitaal aan te vragen

Garantstelling Curatoren nu digitaal aan te vragen

Het indienen van een aanvraag, verhogingsverzoek of het afleggen van Rekening en Verantwoording voor de Garantstelling Curatoren 2012 (GSR) kan sinds 3 december via een digitaal formulier bij Justis. Dit is makkelijker en sneller voor de aanvrager.

Justis heeft één formulier ontwikkeld, gebaseerd op – en ter vervanging van- de drie bestaande PDF formulieren. U vindt het formulier via https://mijn.justis.nl/gsr/welkom.htm. De belangrijkste wijzigingen zijn dat er een rekenmodule is toegevoegd, bepaalde tekstvakken zijn uitgebreid, gebruik van selectievragen bepaalde stappen worden overgeslagen als deze niet relevant zijn.

Zorg er bij het gebruik van het formulier voor dat u alle benodigde bijlagen digitaal beschikbaar heeft. U dient het invullen van het formulier in één keer af te ronden. Het is op dit moment nog niet mogelijk om uw digitale aanvraag tussentijds te bewaren. Hierbij is het van belang dat het scherm niet langer dan 30 minuten inactief is, anders vervalt de sessie. We hopen medio volgend jaar ook de mogelijkheid voor het tussentijds bewaren van het formulier te hebben ontwikkeld.

Rapportages mogen nog wel op de huidige manier via de email naar trackgsr@justis.nl worden verzonden.

Telefonisch spreekuur

Om curatoren nog beter van dienst te zijn vindt er (tijdelijk, tot in ieder geval 1 november 2021) elke dinsdag en donderdag (met uitzondering van nationale feestdagen en nader te bepalen vrije dagen) van 10.00 uur tot 12.00 uur een telefonisch spreekuur voor de GSR plaats. Tijdens dit telefonisch spreekuur staan GSR medewerkers u te woord over inhoudelijke zaken en/of het bespreken van een aanvraag om te bepalen in hoeverre deze opportuun is. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 06 - 11 29 30 64. Buiten deze tijden – en voor meer algemene vragen of vragen over het digitaal aanvraagformulier - kunt u contact opnemen met ons Klant Contact Center via telefoonnummer 088 – 998 22 88 of via trackgsr@justis.nl.

Factsheet GSR

Daarnaast heeft Justis voor de GSR een nieuwe factsheet opgesteld. Deze geeft een overzicht van de belangrijke criteria en procesmatige stappen (in een infographic) van de GSR. Ook zijn de veelgestelde vragen over de GSR op de website van Justis vernieuwd. Als er vragen bij u spelen over uw aanvraag of lopende garantstelling, neem dan vooral eens een kijkje op de website.