Financieel onderzoek centraal in nieuwe Bibob brochure

Financieel onderzoek centraal in nieuwe Bibob brochure

Het Landelijk Bureau Bibob (LBB) heeft een brochure ontwikkeld waarin veelgestelde vragen over het financieel onderzoek in het kader van de Wet Bibob worden beantwoord. De brochure is bedoeld voor ambtenaren die de Wet Bibob toepassen.

De Wet Bibob voorkomt dat de overheid onbedoeld criminele activiteiten ondersteunt. Criminele organisaties en personen gebruiken soms vergunningen, subsidies en aanbestedingen om geld wit te wassen of (andere) strafbare feiten te plegen. Het LBB, onderdeel van Justis, helpt overheden vast te stellen hoe groot het risico is dat een vergunning wordt misbruikt voor criminele doeleinden. Zo wordt de concurrentiepositie van bonafide ondernemers beschermd.

Een financieel onderzoek kan deel uitmaken van een Bibob-onderzoek door een bestuursorgaan, óf het LBB. De brochure ‘Veelgestelde vragen over het financieel onderzoek in het kader van de Wet Bibob’ biedt praktische handvatten en tips voor ambtenaren die meer inzicht willen krijgen in het onderzoeksproces.

Heeft u interesse in de brochure? Stuur een e-mail naar het LBB o.v.v. ‘Aanvraag Bibob brochure financieel onderzoek’: bibob@minvenj.nl.