Digitaal aanvragen van de GVA nu mogelijk

Digitaal aanvragen van de GVA nu mogelijk

Vanaf vandaag kunnen organisaties de ‘gedragsverklaring aanbesteden’ (GVA) ook online aanvragen. Hiermee wordt het aanvraagproces, waarvoor eerder alleen een schriftelijke route per post bestond, efficiënter én sneller. Het invullen van de gegevens van de rechtspersoon en bestuurders is bij de digitale aanvraag niet langer nodig.

Hoe werkt het?

Om de GVA digitaal aan te vragen dient uw organisatie te beschikken over eHerkenning (beveiligingsniveau 1).

De aanvraag start u door in te loggen op: https://mijn.justis.nl/gva/inloggen.htm. In maximaal 7 stappen rondt u de aanvraag af. Het tarief van een digitale GVA aanvraag is gelijk aan het tarief van een schriftelijke aanvraag: 75 euro. U kunt aan dit bedrag voldoen via iDeal.

De schriftelijke aanvraagprocedure blijft bestaan. Op de pagina GVA aanvragen kunt u het aanvraagformulier downloaden dat per post ingediend moet worden bij Justis.

Over de GVA

Veel overheidsopdrachten moeten worden aanbesteed op grond van Europese aanbestedingsregels. Een aanbestedende dienst kan van de inschrijver op een overheidsopdracht verlangen dat deze een gedragsverklaring aanbesteden overlegt. Screeningsautoriteit Justis verstrekt de GVA namens de minister van Veiligheid en Justitie.

Meer informatie

Heeft u vragen over de GVA of het nieuwe digitale aanvraagproces? Justis is iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 09:00 en 17.00 uur op nummer 088 - 998 22 00. U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier. Meer informatie over eHerkenning vindt u op: www.eherkenning.nl.